M&R | travel new roads
  • Home
  • Bestemmingen
  • Home
  • Bestemmingen
Klik hier om te bewerken.
Klik hier om te bewerken.

Latin vibes in kleurrijk Colombia

5/5/2017

1 Comment

 
Op naar hét land met een rijke historie, een bruisend uitgaansleven, de beste koffie in de wereld en Caribische vakantie oorden, VAMOS!

Bogota, van historisch La Candelaria naar het ultra moderne zona T
We besluiten om "op zijn Hollands" de wijk La Candelaria en het Noorden daarvan te gaan ontdekken. Samen met Bogota Bike Tours springen we op de fiets en sturen we langs het prachtige Bolivar plein, ontdekken we onbekende maar lekkere fruitsoorten op de lokale markt, spelen we het sociale en knallende spel Tejo én zien we wellicht het mooiste park van de stad. Opvallend is wederom alle graffiti waarmee de stad verrijkt is.

Onze aanraders om Bogota zelf te ervaren:
  • Per fiets via Bogota Bike Tours in La Candelaria.
  • Minimaal één museum moet je meepakken en dat is het Botero museum in La Candelaria. Toegang is gratis met dank aan de kunstenaar zelf.
  • Zorg dat je 's avonds in Zona T bent vanwege de vele zeer goede restaurants en hippe bars.
  • Behoefte om te shopppen? Ga naar de straten rondom het winkelcentrum Andino en zorg dat je afsluit met een spectaculair diner bij Andres DC.
  • Maak gebruik van Uber om je te laten vervoeren, daarmee omzeil je de drukke én soms onveilige metro's en taxi's. 

Zo tijdens de reis wil je mooi op de foto's staan, dan is het wel zaak om af en toe naar de kapper te gaan. Nu zijn M & R nogal zuinig op hun haarbos, dus dat was spannend om toe te vertrouwen aan een wildvreemde. Aardig gelukt... toch? 
Op naar de koffievelden in Salento
Jaja, we pakken weer eens een lokale bus! Via ontelbaar veel haakse bochten stappen we na 6uur uit in de koffieregio van Salento. Deze rit heeft ons opnieuw middenin de Andes gebracht, ditmaal geheel in het groen gehuld. Vanaf ons balkon genieten we van dit prachtige uitzicht. Hoogste tijd om nu eens écht de lekkerste koffie van de wereld te proeven, aldus de zeer trotse Colombianen. We kijken erg uit naar de proeverij, want goede koffie hebben we gemist in de vorige landen.

Tips in en rondom Salento:
  1. De busrit vanaf Bogota is goed te doen. Houd er rekening mee dat de bus via Pereira gaat, vanuit daar boek je een nieuw busje van 1uur naar Salento. Dit kleine busje is een uitdaging met grote tassen/koffers!
  2. Salento is erg toeristisch en zeer klein in vergelijking met Bogota & Medellín. Hostel El Viajero aan de buitenrand van het stadje is een aanrader. Vergeet niet een kamer met balkon te boeken voor het rustgevende uitzicht. 
  3. Tuurlijk, alles draait in dit stadje om koffie. Ga zeker bij El Ocaso langs voor een koffietour. Ze nemen je mee de koffievelden in en laten je het hele proces zelf ervaren van plukken tot persen en van drogen tot malen. Ja je bent op reis, maar ze zetten je aan het werk hoor! 
  4. Het centrum is één groot kleurenpalet van huizen. Typisch Colombiaans hebben we ervaren. Achter de deuren tref je leuke lokale winkels aan en restaurants met heerlijk eten zoals Bernabe of Brunch als je een pindakaas addict bent zoals M. 
Het zeer verrassende Medellín
Deze stad is dankzij zijn verleden waarschijnlijk de bekendste stad van Colombia. Uit respect en op advies van onze Colombiaanse vrienden laten we het negatieve verleden voor wat het is en richten we ons op het hedendaagse Medellín. Wow!! Als snel krijgen we door dat deze stad zeer modern is. Zorg  dat je onderkomen in de wijk El Poblado is. Hier bruist het van de ontelbaar veel bars en goede restaurants met zeer vriendelijk personeel. Met de metro cruise je zo het oude centrum in. Hoogtepunt in het centrum is het Botero park en het aangrenzende museum.
​
Tip voor de voetballiefhebber:
  • Bezoek een voetbalwedstrijd van Atletico Nacional, winnaar van de Copa America in 2016. Koop je tickets bij hun fanshop, Tienda Verde. Vergeet niet om ook naar het voetbal te kijken ipv alleen maar naar de zingende en springende fans. Unieke ervaring, zeker doen!
De Caribische noordkust van Colombia, een tropische bestemming
Na alle kilometers van het zuiden naar het noorden van Zuid-Amerika, kijken we uit naar lekker genieten op het strand. Met een lokale vlucht zijn we snel in Santa Marta, een rustig plaatsje aan de noordkust dat voornamelijk dienst doet als vertrekplaats richting het enorme Tayrona Park. Echt een super mooi park, want jungle meets beach! Voordat je onderuit kunt gaan liggen op het strand van La Piscina of Cabo San Juan, wensen we je eerst veel succes en sterkte met de 2uur durende wandeling er naar toe. Zorg voor voldoende water tijdens de 30graden.

Dé tip voor de uitslapers:
  • Koop je toegangsbewijs minimaal een dag van te voren bij het reisbureau van Aviatur in Santa Marta en voorkom dat je om 7uur in de rij staat voor de bus met de hoop om binnen gelaten te worden bij aankomst in het park. Er is namelijk een bezoekers maximum per dag.​
Cartagena, de Caribbean van Colombia
Als eerste havenstad van Zuid-Amerika veel welvaart verworven en die prachtige historie is in ere gehouden in het oude centrum binnen de stadsmuren. Op loopafstand van het oude centrum ligt de wijk Getsemani. Wij raden je aan om hier te verblijven vanwege het entertainment op straat en in de vele cafés. Cartagena mogen we bestempelen als favoriete stad van de Colombianen. Als ze op vakantie gaan, kiezen ze vaak voor deze Caribische hotspot. Dat Cartagena ook internationaal zeer populair is zie je aan alle hotels en wolkenkrabbers ten zuiden van het oude centrum in Boca Grande. Vanaf een afstand doet het Dubai-aans aan. We houden ons hart vast, hopelijk wordt deze unieke omgeving niet geruïneerd door het toenemende toerisme. 

Zeker doen in en rondom Cartagena
  • Dwaal lekker rond in het oude centrum en laat je verleiden door de vele goede restaurants. Vermijd Plaza Santo Domingo 's avonds als je gaat dineren, teveel straatverkopers aan je tafel. 
  • Drink een cocktail of koop je cerveza bij de lokale marktkraam en geniet van de zonsondergang bij Cafe del Mar op de stadsmuur. 
  • Bezoek 's avonds het Plaza de la Trinidad in Getsemani voor live entertainment en ga sfeervol dineren bij Di Silvo. 
  • Cartagena zelf heeft niet de mooiste stranden, ga daarvoor naar de omliggende eilanden op 30-60minuten varen. Koop je tickets in de haven, keuze zat. Wij hebben ons jubileum gevierd in stijl bij Bora Bora, genieten! Koop zeker een bordje eten van de lokale vissers die aanmeren, super verse vis!
  • Swing die heupen tijdens een salsa les bij Crazy Salsa in het oude centrum. Zo leuk om te ervaren én ook zo lastig haha, vooral voor R.
Dank aan onze Colombiaanse vrienden Sabrina & Camilla en aan Marjolein, Rens, Melanie en Sabine. Zij hebben ons voorzien van talloze praktische en vooral leuke tips om deze reis door Colombia onvergetelijk te maken.

We vervolgen onze weg voor 3 dagen in Santiage de Chili, in Chili voordat we in 3 etappes richting Nieuw-Zeeland vliegen. Een leuke uitdaging, maar voldoende om na te genieten. Zuid-Amerika wat ben je uniek én veelzijdig, tot ziens! 
Foto
1 Comment

Galapagos, een droom die uitkomt!

9/4/2017

9 Comments

 
Een van de bestemmingen die al snel op ons lijstje stond voor onze wereldreis was de Galapagos. Een eilandengroep 1000 km uit de kust van Ecuador en de leefomgeving van bijzondere diersoorten, waarvan sommige enkel hier voorkomen. Een bestemming die te kennen staat 'als aan de prijs' én tegelijkertijd zo once in a lifetime is dat het het budget dubbel en dwars waard is.  

Hoe ’doe’ je de Galapagos?

Om je trip op de Galapagos samen te stellen kun je kiezen tussen een cruise, dag/nachttrips of op eigen houtje. Ook zijn er meerdere opties waar je je trip boekt: 

  1. Vanuit Nederland. Handig als je het fijn vindt om vooraf alles helder te hebben en je voor zekerheid gaat. Je kunt je voorstellen dat dit het hoofdprijs pakket is als je het hebt over budget.
  2. Vanuit Ecuador zelf. In Quito en Guayaquil stikt het van de touroperators die je graag een mooie tour of cruise willen verkopen. Prima optie voor lastminute, al moet het wel goed aansluiten bij jouw reisschema. 
  3. Op de Galapagos zelf. Best een beetje spannend als je gebonden bent aan een tijdschema, echter is dit budget-technisch vaak wel het beste.  Reserveer de eerste middag om meerdere touroperators af te gaan en kijk wat en wie het beste bij je past. 

Wij hebben gekozen om onze trip op de Galapagos zelf te boeken, enerzijds doordat we op zondag in Guayaquil waren en toen alle kantoortjes dicht waren. Anderzijds doordat we graag de informatie uit eerste hand wilden hebben. 

Na een middag shoppen langs alle touroperators kozen wij voor Mr Paddy, van Galapagos Islas Lobos, die ons een op maat gemaakt programma kon aanmeten. We nemen jullie hieronder graag mee in onze belevenissen op en rondom de Galapagos.
Foto
Oog in oog met haaien, hamerhaaien en zeeschildpadden. 

Op en rondom Santa Cruz, het hoofdeiland:
  • 2 bijzondere duiken bij Seymour rondom Isla Mosquera waar we tussen een school haaien en hamerhaaien doken. Best even slikken toen we ze voor het eerst zagen, maar ze zwemmen in alle rust langs je heen. Hier hadden we ook onze eerste ontmoeting met de zeeschildpadden en zagen we eagle rays (een soort grote roggen).
  • Op het eiland zelf zagen we reuzeschildpadden bij El Chato én veel langs de weg. 
  • De iguanas/leguanen waren volop aanwezig bij Tortuga Bay.
Haaien spotten in de tunnels van Isabela en dansende blue footed boobies op het lava landschap.

Op en rondom het grootste eiland Isabela: 
  • Isabela is pas 7 jaar open voor toeristen en is slechts 2 uurtjes met de boot vanaf Santa Cruz.
  • We zagen nog meer haaien en echt heel dichtbij bij de snorkeltrip Los Tuneles. De gids duwde je letterlijk naar beneden de tunnel in waar de vriendelijke vrienden rustig lagen. Ook hier weer veel zeeschildpadden, grote scholen vissen en zeeleeuwen gezien. 
  • Tijdens deze trip gingen we ook aan land waar je het lava landschap goed kon aanschouwen. We werden verwelkomd door de Blue Footed Boobies, de vogels die enkel op de Galapagos wonen en herkenbaar zijn aan, je raadt het al, hun blauwe voetjes. 
  • Naast de haven van Isabela hadden we een snorkeltrip die Las Tintoretas wordt genoemd. Een lagoon en eilandje voor de haven waar we snorkelden tussen de sea-dragons (leguanen), zeeschildpadden, vissen en van de mooie onderwaterwereld genoten. ​
Je heel klein voelen tussen immense rotsen, een walvis en een wedstrijdje met dolfijnen.

Op en rondom San Cristobal:
  • Ook weer 2 uurtjes met de boot vanaf Santa Cruz.
  • Snorkelen rond de Kicker Rock, een enorme rotspartij midden op zee. Heel bijzonder om langs en tussen de immense rotspartijen te snorkelen. Dit keer hamerhaaien van heel dichtbij gezien en uiteraard haaien, zeeschildpadden, hele scholen vissen en zeeleeuwen. Bijzonder tijdens deze trip was dat we zelfs een walvis hebben gezien én we op de terugweg vergezeld werden door een school dolfijnen die een wedstrijdje 'wie kan het snelst' deden met de boot! 
  • Tijdens een tour over het eiland maakten we een stop bij Galapaguera waar we naast reuzeschildpadden ook baby schildpadden zagen. 
  • De snorkeltrip bij La Loberia beach liet ons spelen met de zeeleeuwen, met name de kleintjes komen echt naar je toe. Ook zagen we 2 eagle rays ronddartelen vlakbij de kant. 
  • Naast de haven in San Cristobal genoten we van het zeeleeuwen reservaat waar er echt mega veel zeeleeuwen zitten/spelen/boeren/ scheten etc. Heel leuk om die vrolijkerds te zien. 
Omdat we zelf niet willen vergeten wat we allemaal hebben gezien hier een opsomming van de dieren die we gezien hebben:

Reuzeschildpadden, haaien, hamerhaaien, eagle rays, zeeschildpadden, zeeleeuwen, blue footed boobies, albatrossen, fregatvogels, land iguana's, sea dragons, zeesterren, pinguïns, pelikanen, sally lightfoot krabben, eindeloze scholen vissen. En nog veel meer dat we niet hebben onthouden. 

Galapagos wat ben je mooi! 

Om bedankt te zeggen tegen een bestemming klinkt misschien een beetje gek maar Galapagos bedankt dat je bestaat, je bent magnifiek! 

Met tegenzin stappen we in het vliegtuig om de Galapagos achter ons te laten. Alweer op naar ons laatste land in Zuid-Amerika! Wel eentje waar we zeer naar uitkijken: Colombia it is!
Foto
9 Comments

De historische, onvoorstelbare en culinaire verrassingen van Peru

3/4/2017

8 Comments

 
Het magische Inca gevoel, the only way is up!

Ter voet lopen we Peru binnen vanuit Bolivia. Na de bekende stempel-rituelen in beide douane kantoren, stappen we in de bus van Peruhop die ons naar Cusco brengt met een korte stop naast het Titicanameer. In Cusco halen we de reeds geboekte entree tickets op voor Machu Picchu én de trein tickets richting Aguas Calientes. Helemaal klaar voor een bijzonder avontuur! 

​Iets luxer dan gepland gaan we per taxi naar Ollyntambo, want na een soort van voedselvergiftiging en dus een nacht boven de wc voor R is wat comfort wel lekker. De trein van Peru Rail ziet er nieuw uit en geeft ons het gevoel alsof we in een Disneyland attractie stappen. Door de ramen in het dak van de trein heb je bijna 360gr zicht, wat een prachtig uitzicht oplevert. We beseffen dat we onderweg zijn naar een zeer bijzondere omgeving. Onderweg genieten we van alle natuur om ons heen, wilde wateren en hoge groene bergtoppen. Slechts 1,5u later komen we aan in Aguas Calientes, het dorpje aan de voet van Machu Picchu. Na het verlaten van de trein vervallen we in een gewoonte die je normaliter in New York de nodige nekklachten bezorgd. Omhoog starend naar de 3 reusachtige bergtoppen die dit dorpje in de schaduw houden, voelen we dat hét Machu Picchu zich achter één van deze bergtoppen bevind. Spontaan krijgen we kippenvel! 
Traplopen voor gevorderden

​Een nieuwe morgen is aangebroken als de wekker om 5:30u afgaat. Na oer-Hollands weer gedurende de hele nacht lenen we toch maar een paraplu van het hostel. We hebben er speciaal voor gekozen om vanuit Aguas Calientes te vertrekken naar Machu Picchu zodat we vóór 7u boven kunnen zijn voordat alle toeristen vanuit Cusco aankomen rond 10u. Daarnaast hebben we speciale entree kaarten om de Huayna Picchu berg te beklimmen, dat is de hoge berg achter Machu Picchu. Met de regenjas aan komen we boven aan en wandelen we direct naar de toegangspoort om Huanyna Picchu te beklimmen. Eénmaal daar verschijnen de eerste zonnestralen en trekken we onze regenjas uit, jeeeuuuj!

Opnieuw worden onze hiking skills op de proef gesteld en kiezen we er bewust voor om new roads te bewandelen, omhoog wel te verstaan. Stijl omhoog op kleine gladde treden. Na deze uur durende workout bereiken we de top en zien we een wolkendek over Machu Picchu liggen. Tussen de dansende wolken door vangen we glimpen op van het Inca kunstwerk. Zeer, zeer speciaal om te zien vanaf deze hoge bergtop. 

Elke zweetdruppel en hap naar adem meer dan waard!
Weer beneden trekken de wolken open en genieten we van al het moois onder warme zonnestralen. Een unicum, want we hebben alleen maar berichten gehoord over de vele regenval de dagen ervoor. Zeer bijzonder om dit kunstwerk live te zien, een uniek stuk geschiedenis van de Inca’s die new roads bewandelden om zich te beschermen tegen de Spanjaarden.
Overstromingen en sandboarden in Huacachina 

Na Cusco vervolgen we onze reis naar Arequipa en na een paar regenachtige dagen daar reizen we verder naar Huacachina. Van te voren nog nooit van gehoord echter spreken de zandduinen en de oase ons aan. Met een korte tussenstop bij de Nazca Lines kunnen we ook deze highlight afvinken.

Tijdens de busreis krijgen we te maken met hetgeen wat Peru op dit moment de noodtoestand doet luiden.. ernstige overstromingen. Onze busreis duurt maar liefst 7 uur langer dan gepland en op het moment dat we de plek des onheils passeren snappen we waarom. De rivier is buiten haar oevers getreden en heeft een enorm gat in de weg geslagen. De bus kruist nu letterlijk de rivier en we houden onze adem in. Wat hebben wij toch met busreizen... 

M&R go glamping

De woestijn willen we in gepaste stijl beleven dus we kiezen voor een luxe tent. Wie had dat gedacht.. M&R in een tent! Gelukkig is het meer glamping dan camping. 
Sandbuggies en sandboarden

Onze avontuurlijke kant komt weer naar boven als we de tour doen waar we voor naar Huacachina zijn gekomen. Nouja avontuurlijk... M houdt zich als een bejaarde vast in de buggy en kan een gil niet onderdrukken als we over de duinen scheuren. Het sandboarden daarentegen vonden we beiden een erg leuke ervaring. In een razend tempo vlieg je naar beneden over de zandduinen. Tof om een keer te ervaren, zelfs al vonden we nog dagen zand in onze zakken! 
Lima, culinaire hotspots, kliffen en een reality check

Op naar Lima, de gastronomische hoofdstad van Zuid Amerika. Wij als foodlovers hebben zin om dit zelf te gaan ervaren. Aangezien we in een behoorlijk tempo hebben gereisd kiezen we er voor om een week in Lima te verblijven. 

Heftige overstromingen in Peru

Voordat we van alle lekkernijen kunnen genieten merken we dat de overstromingen ook Lima hebben geraakt. Op het Plaza de Armes in het oude centrum is het een drukte van jewelste. Niet vanwege de prachtige gebouwen maar vanwege het noodpunt dat hier is ingericht. Het leger distribueert water, voedsel en kleding aan de mensen die door de overstromingen niet meer in hun huis kunnen. Het is onwerkelijk om dit mee te maken en we besluiten om zelf het aantal waterflessen te doneren dat we kunnen dragen. Dankbaar wordt het in ontvangst genomen. Gek om dan weer over te schakelen naar de toerist modus. 
Miraflores & Barranca

Op naar de populaire wijken in Lima. In Miraflores slenteren we over de boulevard en genieten we van het prachtige uitzicht over de stijle kliffen en de oceaan. We zien de paragliders zich wagen aan een sprong en in het Parque del Amor aanschouwen we de kleurrijke mozaïeken.  

Barranca is meer de bohemium wijk en kenmerkt zich door veel streetart, artistieke kraampjes en een relaxte sfeer. Een bezoek aan Lima is niet compleet zonder hier een kijkje te nemen, wij vonden het een aangename verrassing. 

 
Culinair genieten in Lima

Aangezien wij dol zijn op lekker eten én onze trip in Peru er bijna op zit besluiten we in stijl af te sluiten bij een van de mooiere restaurants in Lima. De keuze is enorm, wij gaan voor Cosme Restaurant. Mooie gerechten als ceviche, pork Thai en bouef bourgignon gecombineerd met goede wijnen laten onze smaakpapillen tintelen. 
Met onze vlucht naar Ecuador merken we dat we weer een hoofdstuk afsluiten. Aan de lichte kriebel in ons buik merken we dat er een bijzondere bestemming aan gaat komen. Eentje die al lang op het lijstje staat.. de Galapagos Eilanden.
Foto
8 Comments

Bolhoeden, zoutvlaktes en hoogteverschillen in Bolivia

9/3/2017

5 Comments

 

Vanuit het relatief dure Argentinië laten we de prachtige omgeving van Mendoza achter ons. Een ding weten we zeker, we gaan wegen bewandelen waarvan we nooit gedacht hadden ze te gaan bereizen. Op naar Bolivia! 

Wederom kiezen we voor de bus als vervoermiddel, na een rit van 17u stappen we over voor nog een rit van 5u die ons naar het grensdorpje La Quiaca brengt. Te voet gaan we richting de grensovergang en door een soort niemandsland komen we aan bij de paspoortcontrole. Dit gaat redelijk smooth, 2 stempels verder en na het wisselen van de valuta pakken we een taxi naar het stadje Tupiza. 
​

De landschappen die we passeren zijn zeer bijzonder, hoge rotspartijen om je heen aangekleed met cactussen zo groot als uit de Lucky Luke verhalen, afgewisseld door kleine dorpjes met huizen van rode bakstenen met (zoals het oogt) de rode zandondergrond gebruikt als cement. De omgeving doet ons denken aan het Wilde Westen.

Oh… hadden we de lama al genoemd?
​
Zij complementeren het uitzicht en komen in beweging als de auto toetert om ze van de weg af te dirigeren.

Bolhoedjes en klederdracht in Tupiza

​Aangekomen in Tupiza vergapen we ons aan de klederdracht van de Boliviaanse vrouwen. Tuurlijk, je hebt het wel eens op een foto gezien, maar om het live om je heen te zien doet je beseffen dat je ver... ver van huis bent. 


Een leuk weetje is de oorsprong van het bekende bolhoedje welke door de Boliviaanse vrouwen wordt gedragen. In de 19e eeuw zag een rijke Boliviaan het hoedje bij Charlie Chaplin in Engeland en kocht grote hoeveelheden in voor de Boliviaanse mannen. Helaas  vonden de mannen het maar niks, echter werd het al snel een hit bij de Boliviaanse vrouwen. Vandaag de dag zie je nog steeds veel Boliviaanse vrouwen met dit bekende bolhoedje.

In het dorpje komen we er achter dat er echt niks te doen is, echter doordat het land in de macht is van carnaval, komen we er ook niet weg. Prima, pakken we de lokale carnavalsoptocht toch even mee.

Onze eigen Dakar rally richting de zoutvlaktes

Eén van onze doelen in Bolivia was om de zoutvlaktes rondom Uyuni te ervaren. Slechts een zes uur durende busrit vanuit Tupiza. De omgeving is bekend door deDakar-rally die hier sinds enkele jaren is neergestreken. De vrouw die ons het buskaartje verkoopt zegt lachend, 'the road is not paved'. Ach, als ware busexperts durven we die uitdaging wel aan. Al zeer snel wordt duidelijk dat we niet een buskaartje hebben gekocht maar een entree ticket tot de Dakar-rally. 

Door de bergen over rode zandweggetjes met links de berg en rechts het zicht op hoe de weg verder gaat... stijl omhoog of stijl naar beneden... althans dat denken we want regelmatig zien we niet eens waar de weg heen draait. In deze omgeving is het regenseizoen, wat de wegen niet of nauwelijks begaanbaar maakt. Je raad het al, halverwege de route begint het te regenen. Om de bus heen zien we de modderstromen op gang komen en blijkbaar heeft deze Dakar-rally nog meer verrassingen in petto. Het doet ons denken aan hoe je via de cockpit camera's altijd de beelden te zien krijgt  hoe 

de Coronel broeders en team de Rooij door elkaar geschud worden. M&R doen dit met gemak na!

Dat kan toch niet zo erg zijn? Nou wel dus haha, 6 uur lang zaten wij net zo. 
Om ons heen zien we de modderstromen groeien en niet veel later besluit onze chauff om er dwars doorheen te rijden... dat zorgde voor extra zenuwen, helemaal omdat hij eerst nog even stopt om na te denken of het echt wel zo'n goed idee was. Het enige wat ons op het gemak stelt is dat er naast de meerderheid locals ook met een aantal andere toeristen in de bus zitten. Bij aankomst in Uyuni besloten we een borrel te toen, 


'cheers to life' proosten we. 

Foto

Zout, zout en nog eens zout

Tijd om de Salar de Uyuni te bezoeken. Met een oppervlakte van maar liefst 10.582 KM2 de op een na grootste zoutvlakte ter wereld. Een witte woestijn met in het regenseizoen een flinterdun laagje water waardoor het als een spiegel werkt. De wolken reflecteren op de ondergrond en dat maakt het een zeer bijzonder natuurverschijnsel.

Bij de eerste stop op het Train Cementery komen onze klim & klauter kriebels alweer opzetten. Niet op de treinen klimmen zei de chauffeur… eh… ;) 

Kort daarna vervolgen we onze weg naar de Salar de Uyuni. Een oneindige vlakte met zout en al snel kun je de horizon al bijna niet meer zien. Het fototoestel maakt overuren want.. zo bijzonder! We passeren een hotel gemaakt van zout en nemen nog even de tijd om nog meer foto’s te maken. 

Een aanrader is om een tour te boeken waar de zonsondergang bij is inbegrepen, dit laat weer een heel ander beeld van de Salar de Uyuni zien. Als de avond valt verandert de kleur van de Salar en zie je steeds meer een soort van tegels verschijnen in het zand. 

Al met al een zeer bijzondere dag en een must-do voor ieder die Bolivia bezoekt.


Witte gebouwen in het lieflijke Sucre

Na de ontberingen in Tupiza en Uyuni besluiten we onszelf wat rust te geven in Sucre. Het is de officiële hoofdstad van Bolivia, alhoewel de regering in La Paz gevestigd is. Sucre staat bekend om de witte huizen en gebouwen en is gemakkelijk te voet te verkennen. Wij komen al snel in de relax modus en vatten ons verblijf in Sucre samen in vier highlights!

Highlights in Sucre:
1.   Breng een bezoek aan de lokale markt met vers fruit, groente, vlees en nog veel meer. De markt zelf is op zijn mist bijzonder te noemen, M liep af en toe met haar ogen dicht om niet alles te hoeven zien (lees de koeiensnuit die lag uitgestald) In de markt zit echter een pleintje verscholen waar Boliviaanse dames de lekkerste fruitsapjes en fruitsalades maken. Dagelijks gingen we hier ons portie vitamines halen.
2.  
Strijk neer op het centrale plein Plaza 25 de Mayo (M likes..) waar je mooi zicht hebt op de koloniale gebouwen en in het zonnetje kan genieten op een van de vele bankjes.
3.
Proef de lokale keuken. Van een overheerlijke quinosalade tot Pique Macchu (een soort Boliviaanse kapsalon) en vergeet ook de Llama niet. 
4.  
Smul van de chocolade. Sucre is dé chocolade hoofdstad van Bolivia en daar willen wij wel meer van weten! Mmm…


​Het kleurrijke en 4000 meter hoge La Paz

We kiezen er dit keer voor om de bus even over te slaan en onszelf te trakteren op een vlucht naar La Paz. Letterlijk de hoogte in want de stad ligt op maar liefst 4000 meter. Daar we al redelijk gewend zijn aan de hoogte gaat het ons goed af al doen we ook hier rustig aan! 

La Paz is een stad met vele gezichten. Kleurrijke markten waarvan de Mercado de Hechiceria, ofwel de heksenmarkt, het bekendste is. R ziet geen gelijkenissen met zijn oude woonplaats, de heksenstad van NL. We zien de meest bizarre spullen uitgestald staan, van lama skeletten tot potjes met zogenaamde geneeskrachtige kruiden. Gelukkig ook normale souvenirs zoals truien van alpacawol (echt iedereen loopt er hier in), sjaals en andere snuisterijen. Wij hebben niet zoveel ruimte in onze bagage dus houden het bij een good-luck-potje onder het mom van ”baadt het niet…”

Al wandelend komen we bij Plaza Murillo, een plein met veel groen, overheidsgebouwen en de kathedraal van La Paz. De koloniale gebouwen zijn prachtig, echter is het plein volledig overgenomen door de duiven. De Dam en het San Marco plein in Venetië zijn er niets bij!
​

In het kader van travel new roads proberen we hét vervoersmiddel uit van La Paz. De teleferico kabelbaan die is ontworpen om het verkeer te ontlasten. De uitzichten bij de zogenaamde gele lijn zijn prachtig en geven ons een goed uitzicht van de stad, de besneeuwde bergtoppen en de grillige bergen. Dat La Paz echt een vallei is zien we goed vanuit deze kant. Een leuke manier om de stad vanuit een andere blik te bekijken.

Na La Paz zit onze tijd in Bolivia er op en we hebben zin om verder te reizen.

​Wat wij hebben in ieder geval hebben geleerd van onze tijd in Bolivia:

1. Waag je niet aan de doldwaze busrit vanuit Tupiza naar Uyuni (nee echt niet doen). 
2. De zoutvlaktes van Salar de Uyuni was onze highlight in Bolivia. Smeer je goed in en boek een tour waar de zonsondergang bij inbegrepen zit.
3. Hijgend de stijle straten door in La Paz betekent niet dat je conditie verdwenen is, op een hoogte van 4000 meter is het niet zo gek dat je snel buiten adem bent. Geef je er aan over en doe lekker rustig aan.

Bolivia heeft een aantal mooie aantal mooie elementen, echter heeft het niet ons hart echt gestolen. Wij gaan verder richting Peru om daar onder andere het bijzondere Machu Picchu met eigen ogen te gaan bekijken.

Foto
5 Comments

In de wijngaarden van Mendoza

3/3/2017

7 Comments

 
De stop in Bariloche, waar onze koningin Maxima overigens een B&B heeft, hebben we verkort i.v.m de vele regen. Des te meer tijd creëren we voor Mendoza. In de 17uur durende busrit er naar toe zien we onszelf al door de wijngaarden wandelen. Na het aangename vermaak in de bus van Andesmar via een potje bingo, ja KLM eat your heart out ;) , rijden we de zonnestralen tegemoet.

Mendoza, gelegen aan de voet van de Andes is een bestemming waar we erg naar uitkeken na het genieten van onze wijncursus bij Wijnkoperij Platenburg. De wijnen uit o.a. Chili en Argentinië behoren tot de nieuwe wijn-wereldlanden. De Mendoza wijnstreek produceert ongeveer 75% van alle wijnen in Argentinië en bestaat uit meerdere gebieden zoals Maipu, Luján de Cuyo en de Uco Valley.  

Op bezoek bij ons favoriete wijnhuis Chakana

Eén wijnhuis in het bijzonder stond al op onze favo-lijst, genaamd Chakana. Genaamd naar het bijzondere kruis van de Inca's. Via Julien Platenburg kwamen we in contact met het wijnhuis en hebben we vriendelijk gevraagd of we langs mochten komen. Het wijnhuis verzorgt geen tours voor het grote publiek echter waren wij van harte welkom. We voelen ons oprecht vereerd en zijn direct enthousiast.
Foto
Per taxi komen we aan in de omgeving Valle de Uco waar Chakana zich bevind. Met het Andes gebergte op de achtergrond, waar  de witte sneeuw toppen zichtbaar zijn, heten oprichter Juan en manager Gabriël ons van harte welkom en vertellen over de omgeving en het ontstaan. De hoofdfocus ligt op de kwaliteit van het product, ieder jaar ben je voor het grootste gedeelte afhankelijk van de natuur. Zeer inspirerend om te horen hoe ze bezig zijn met de verdere ontwikkeling van de huidige wijnen en hoe er nieuwe, zeer kwalitatieve, wijnen worden toegevoegd aan het portfolio.

Na een uitgebreide rondleiding door de wijngaarden nemen ze ons mee langs het brouwproces en mogen we rechtstreeks het vat de Chardonnay proeven die aan het gisten is. Je proeft het volle fruit van de druiven en toch ook al de kenmerken van de Chardonnay zoals we die kennen. Op moment van bezoeken is de wijnoogst aan de gang, als eerste de witte druiven en dan zo'n maand later de blauwe druiven.

Terug in het kantoor bieden de heren aan om de wijncollectie te proeven. Alhoewel de regio van Mendoza bekend staat om de volle rode Malbec wijnen beginnen we met een witte blend welke een combinatie is van Sauvignon Blanc, Chardonnay & Viognier. Heerlijk fruitig en vol in de mond, zeer aangename verrassing. En dan driemaal een Malbec, de eerste kennen we al vanuit Nederland en blijft heerlijk. De andere 2 Malbec varianten zijn voorbeelden van hoe ze de wijnen blijven door ontwikkelen op andere wijngaarden buiten de huidige regio. Vooral de Estate Selection Red Blend Malbec 2015 variant valt zeer goed in de smaak vanwege het unieke pepertje in de smaak, deze zou perfect passen bij een heerlijke steak.

Vandaar dat we vragen of we de Witte blend en de bijzondere Malbec kunnen kopen. Met een glimlach zeggen ze dat het niet mogelijk is, waarop één van de heren aan komt lopen met een doos van hun heerlijke wijnen, van alles wat. 'We need Ambassadors' zeggen ze.
Uiteraard duurt het nog even voordat we zelf deze mogelijkheid hebben om nogmaals deze heerlijke wijnen aan te schaffen, echter weten wij dat er onder jullie lezers voldoende wijnliefhebbers zijn. Dus bij deze:

Wie wil de wijnen van wijnhuis Chakana zelf gaan ontdekken bij Wijnkoperij Platenburg aan de Goudsesingel? 

Laat het ons weten in de comments!
Fietsen tussen de wijngaarden

Via andere blogs had M gelezen dat het erg leuk is om per fiets tussen de wijngaarden door te fietsen langs verschillende wijnhuizen in de regio Maipu. Bij de vriendelijke Mr Hugo worden we door de oude heer zelf ontvangen en schenkt hij als eerste een verkoelend drankje in. Het is tenslotte 30gr. Eenmaal op de fiets volgen we de geadviseerde route, echter komen we al snel tot de conclusie dat we niet echt door de wijngaarden fietsen maar langs een weg waar de auto's en vrachtwagens dicht langs je racen. Niet het aller veiligste gevoel. 

​We lunchen en kijken rond bij familia di Tommaso, het oudste en kleinste wijnhuis uit de regio. Daarna fietsen we onder de brandende zon naar Trapiche, één van de grotere wijnhuizen. Bij aankomst zijn we verward, het pand heeft zeer veel gelijkenissen met het gebouw uit de Twix reclame. Helaas zijn we net te laat voor de officiële tour, maar aangezien alle deuren openstaan kijken we zelf rond. Mooi om het verschil tussen een klein en groot wijnhuis te zien. Achteraf gezien hadden we wellicht wat meer verwacht van de fietstour in deze omgeving. Gelukkig hebben we nog een wijndag in het vooruitzicht. 
Even een relax dagje tussen alle wijnproefsessies

Na alle uren in de bus en het in en uitpakken van de tas kiezen we bewust voor een relax dagje bij de Termas spa de Cacheuta nabij Mendoza. Een dag lang heerlijk dobberen in diverse baden met verschillende temperaturen. Een lekker moment van ontspanning, met als klapper de do it yourself modderbehandeling. Heerlijk, het ziet er alleen wel enigszins gek uit.
Breakfast for champions

Volledig ontspannen gaan we de dag er na met onze huisbaas Shane, in de rol van tour guide, langs meerdere wijnhuizen. Samen met een Duits en Colombiaans stel uit onze B&B gaan we op pad. We beginnen bij Shane zijn favoriet Kaiken. Zeer vriendelijk ontvangst en onder het genot van een Engelse gids lopen we onder de druiventrossen door en zien we hoe de witte druiven live geplukt worden. De smaak van de wijn wordt voor het grootste gedeelte gemaakt door de druif die op zijn beurt gevoed wordt vanuit zijn ondergrond. Speciaal voor de tour hebben ze bij Kaiken een stuk uitgegraven zodat je precies kunt zien hoe de ondergrond is opgebouwd. Een stukje theorie in praktijk zo na de wijncursus van afgelopen maanden. We beginnen aan de wijnproeverij om 11u in de ochtend, zoals Shane het noemt ons breakfast for champions. De wijnen maken het bezoek aan dit wijnhuis compleet.

Tijd om te gaan lunchen, dit doen we bij bodega La Azul waar de vijf gangen lunch wordt vergezeld door de wijnen van het huis. Al snel blijkt, geen halve glazen en als ze bijna leeg zijn schenken ze graag bij. De gerechten tijdens de lunch waren werkelijk waar fan-tas-tisch! De wijnen pasten er goed bij maar deden wat ons betreft onder voor het eten. Alhoewel we in de voortuin van het wijnhuis zitten waanden we ons in een sterrenrestaurant. 

Als afsluiter van de dag stond Salentein op het programma. Gedeeltelijk in handen van de Nederlandse Fam Pon die ook de importrechten heeft voor o.a. Audi en Volkswagen in Nederland. Van de wijnhuizen die wij bezocht hebben is dit de meest commerciële en trekt vele toeristen omdat het voor vele miljoenen Euro's verbouwd is. De wijnkelder is het hoogtepunt. Bijzonder om de wijn te zien rijpen op flessen en vaten, onder de muzikale klanken die voortkomen uit de piano die er tussen staat. Met de ervaringen van de andere wijnhuizen in het achterhoofd nemen we deel aan de proeverij. De meest toegankelijke wijnen worden geserveerd in minuscule hoeveelheden. Een teleurstelling, want wat ons betreft maken we hierdoor niet kennis met al het échte lekkers wat Salentein te bieden heeft. 
De volgende dag verlaten we Mendoza met pijn in het hart, wat een fijne omgeving. We vervolgen onze weg naar het Noorden en verlaten Argentinië voor het onbekende Bolivia. Spannend!
Foto
7 Comments

Voorbereiding wereldreis in M&R stijl

26/2/2017

1 Comment

 

We zijn onderweg naar het Noorden van Argentinië, wat betekent dat het een stuk warmer is. 

Dag windjack, donsjack, muts en handschoenen... 

​hallo rokjes/korte broek


Daarmee komen we direct op een van de belangrijkste dingen in onze voorbereidingen (naast natuurlijk onze reisroute). Wat neem je wel en vooral wat neem je niet mee op een reis van 8 maanden? Zeker gezien het feit dat we zomer/winter/lente/herfst mee maken én we niet het type afritsbroek en matching t-shirt zijn. 

Foto
Zomer vs Winter M-stijl

De backpack vs de rolkoffer

Dat we geen typische backpackers zijn wisten jullie waarschijnlijk al. Een backpack op onze rug... eh nee wij hebben een rolkoffer. Wel eentje die bestand is tegen regen, kiezel- en zandpaden en dus goed lijkt te passen bij onze trip. "Hoe ga je dat dan doen als je met een bootje op een eiland wordt afgezet en je t laatste stuk door het water moet?" vroeg een collega van M. Eh.. tja er zullen zich situaties voordoen waar onze supersonische rolkoffer toch niet zo ideaal blijkt te zijn en daar verzinnen we wel wat op. 

Orde in de chaos.. M loves structuur 

Waar we super blij mee zijn tot nu toe zijn de zogenaamde paktasjes van IKEA. Tasjes in verschillende maten waardoor je spullen gemakkelijk kan vinden in je tas. Je snapt waarschijnlijk al wie deze paktasjes persé wilde hebben. 
​


Met je Prada zonnebril in Ushuaia

Onze eerste ervaring is dat we niet helemaal backpack style gekleed zijn. Maar zoals onze goede adviseur bij de Bever ons adviseerde "Blijf dicht bij jezelf en zorg dat je de spullen bij je hebt waar jij blij van wordt." Dus uiteraard zit de stijltang van M in de rolkoffer evenals (ok een deel van) de zonnebrillencollectie van R. 


Het is nu nog te vroeg om onze favoriete reis essentials te delen dus hier komen we later nog op terug. Eerst gaan we ons even concentreren op de wijnen in Mendoza!

Foto
1 Comment

Travelling new roads in Patagonië...

14/2/2017

4 Comments

 
Het tempo zit er gelijk goed in, want na 3 dagen Buenos Aires zijn we richting het einde van de wereld gevlogen, Ushuaia it is. En nee… we zitten niet in die club op Ibiza, dat voelen we direct aan de lokale temperatuur. Een redelijk compact stadje, waar je eigenlijk alleen komt als je op de boot richting Antartica wil stappen. Toch ook zeer geliefd bij backpackers, zien en ruiken we om ons heen. Zonder afritsbroek en met nieuw schoeisel kiezen wij ervoor om weer eens wat nieuws te proberen, namelijk dé bezigheid in Patagonië >> hiken. 

In het prachtige nationale park, Tierra del Fuego, kiezen wij voor route 2 zodat we ook gelijk ons paspoort kunnen laten stempelen in het Zuidelijkste postkantoor ter wereld. De man die dienst heeft is niet schuw en doet naast de stempels ook een foto van zichzelf in het paspoort. Al snel ziet hij dat we uit Hollanda komen, dus nog een stempel er bij met de tekst…

We love Maxima! 

Tijd om ons te wagen aan de 8km langs het meer en door de bossen. Prachtige uitzichten zorgen ervoor dat we soms vergeten te kijken waar we lopen… kwestie van tijd voordat R onderuit glijdt en in de smurrie ligt. Nog niet zo makkelijk dat hiken ;)
Foto
Gletjers, ijsschotsen en uitzichten in El Calafate &
El Chalten


Binnen een week belanden we op bestemming nummer 3, El Calafate. Tijd om even wat ontspanning te genieten. Dit is van korte duur want de enthousiaste eigenaren van South B&B vertellen graag over de prachtige omgeving. Patagonië is met zijn gletsjers en ijsvlaktes het 3e grootste natuurverschijnsel in zijn soort, na Antartica en Groenland. In 1962 is er zelfs eens een vliegtuig op geland. Na een lange dag helemaal niks, gaan we op excursie met een boot richting de Upsala gletsjer. Wat hem uniek maakt is dat de punt van deze gletsjer op het water drijft. Het gave hieraan is dat de gletsjer makkelijker ijsblokken los laat, met als gevolg dat deze weg drijven. Zeer bijzonder om te zien, want deze ijsblokken variëren van klein naar zeer groot. 

Om het nog specialer te maken, gaan we kayakken tussen deze ijsblokken. Onbeschrijfelijk mooi was deze ervaring, want je voelt je zo ontzettend klein en kwetsbaar door deze reusachtige ijsblokken en stevige zeewind. R kwam er weer eens achter hoe goed de oog-handcoördinatie van M was, echt heel handig op een kayak. En net op het moment dat wij voor één van de grootste blokken langs peddelden, koos deze ervoor om te gaan draaien…  

Wetende dat 90% van een ijsblok zich onder water bevind… dachten wij wegwezen! 
​
Toevallig was de fotografe van de excursie dit net aan het filmen, check wie er net voorlangs drijven haha.  
De dag erna wederom in de bus en op de boot richting de lokale hotspot, de Perito Moreno gletsjer. Deze heeft een oppervlakte van 250km2, net zo groot als Buenos Aires. Als beginnende hikers kozen wij ervoor om een mini hike te doen op deze gletsjer. Hoe dichterbij de boot bij de gletsjer kwam, de groter deze werd… Niet zo gek als de voorkant 60mtr hoog is. Erg gaaf om dit natuurverschijnsel van zo dichtbij te zien én zelfs te beklimmen met spikes onder onze schoenen. Travelling new roads again! Als afsluiting reed de bus ook nog langs een balkon, waar de voorkant van de gletsjer perfect zichtbaar was. Niet normaal groot en krachtig, want je hoort continu het ijs kraken en op verschillende plekken zie je de ijsbrokken afvallen. 

Hiken rondom de mysterieuze Fitz Roy! 
​
En dit keer vanuit El Chalten, waar we via een shuttle dienst van 3uur aangekomen zijn vanuit El Calafate. Wederom een afstand van 8km, makkie want dat hebben we al eens eerder afgelegd. Gelukkig was ons ingefluisterd dat de 1e km van deze track richting de berg Fitz Roy de zwaarste was want anders waren we al omgekeerd haha. Met de kuiten en achillespezen op spanning vervolgen we onze route omhoog. Het voelt een beetje als de editie ’fellowship of the ring’ van de film Lord of the Rings, want het brengt ons langs prachtige landschappen. Eénmaal aangekomen bij het punt vanaf waar we de berg Fitz Roy kunnen zien, blijkt hij verhuld in een wolkendek. Leuk, zijn we daarvoor omhoog geklommen… Buiten adem en met een rommelende maag, genieten we onze lunch en zien we hoe de wolken dansen om de top van de Fitz Roy. Het heeft daardoor wel iets mysterieus. Nog niet eerder hebben we zo lang naar een natuurverschijnsel gestaard én oprecht genoten. Het 1,5uur wachten wordt beloond want de Fitz Roy laat zich vervolgens in volle glorie zien, echt prachtig. Gelukkig is de weg naar beneden een stuk makkelijker af te leggen en genieten we daarna in de volle zon op het terras.

Onze highlights:
  • Tierra del Fuego, nationale park in Ushuaia waar je aan het begin van route 2 wordt afgezet bij het zuidelijkste postkantoor ter wereld. Vergeet je paspoort niet!
  • Upsala Kayak tour, peddel zelf aan de voet van de Upsala gletsjer tussen de reusachtige ijsblokken. Neem zeker een water bestendige camera mee. 
  • Mini trekking op Perito Moreno gletsjer, geniet van de diverse uitzichten op de gletsjer en bewandel deze gedurende 1,5uur. 
  • Fitz Roy hike, breng je lunchpakket mee en nuttig deze terwijl je uitkijkt op de Fitz Roy en zie hoe de wolken dansen om de top van deze berg. 

Wij gaan verder naar het noorden richting Bariloche, grootste voordeel is dat de temperatuur stijgt. Uitdaging is dat we dit per luxe bus doen, via een tocht van 26uur!
Hieronder een selectie foto's, nieuwsgierig naar meer foto's, ga naar: www.facebook.com/travelnewroadsnl/  www.instagram.com/travelnewroadsnl/
En dan is het nu echt tijd om de bus in te stappen voor 26uur richting Bariloche…
Foto
4 Comments

Buenos dias Buenos Aires!

9/2/2017

1 Comment

 
We zijn vertrokken! Na de eerste uitdaging overwonnen te hebben.. wat neem je mee voor 8 maanden (en vooral wat niet..) was het moment daar. We gaan nu echt op wereldreis. Nadat we onze familie en vrienden hebben uitgezwaaid op Schiphol was het tijd om te vertrekken. Op naar Buenos Aires, onze eerste bestemming. 

Buenos Aires, de stad van de tango, koloniale gebouwen, heerlijk eten en veel cultuur. 

We zaten in een gezellig hostel in de wijk San Telmo en konden vanuit daar de stad goed verkennen. 

Onze highlights:
  • Casa Rosada, het werkpaleis van de president van Argentinië, waar Evita ook heeft geleefd. Leuk weetje is dat het plein voor Casa Rosita Plaza de Mayo genoemd wordt.. I like! 
  • Trip naar Boca Jr, de voetbalclub en de kleurrijke wijk La Caminita waar we de tango mochten aanschouwen. 
  • La Bomba Tiempo, een groep trommelaars die elke maandagavond een optreden geven in een openlucht terrein. 
  • Ook het Cementerio de la Recoleta was bijzonder, de begraafplaats van vele bekende Argentijnen. 

Beef de chorizo con Malbec

Waar we ons erg op hadden verheugd is het eten en drinken! De Argentijnse keuken staat bekend om heerlijk eten en goede wijnen en dat willen wij natuurlijk graag beleven! Het restaurant dat echt op je lijstje kan als je naar Buenos Aires gaat is Don Julio in de wijk Palermo. Reserveren is handig en kom op tijd want je tafel is na 15 min vergeven.. Wij waren nog niet helemaal ingespeeld op de afstand/metro tijden en moesten dus onze liefste glimlach opzetten om toch ons tafeltje te krijgen. Het wachten werd al snel verzacht met prosecco en hapjes en als snel konden we aan tafel. Wat een verwennerij.. 
de lekkerste (en grootste) steak ever in combinatie met een mooie Malbec. Genieten! 

"Cambio, cambio, cambio..."

Geld wisselen is een bijzondere belevenis.. je kunt het uiteraard in de bank doen maar beter is in speciale kioskjes waar je veel meer peso's krijgt. Een beetje een duistere bedoeling, je staat in een heel klein hokje en wisselt daar je euro's voor peso's maar heel gebruikelijk en veilig. En het is niet voor niets travel new roads toch! 

Hieronder een selectie foto's, nieuwsgierig naar meer foto's, ga naar: www.facebook.com/travelnewroadsnl/  www.instagram.com/travelnewroadsnl/

Van Buenos Aires gaan we naar de meest zuidelijke stad van de wereld Ushuaia. Hierover binnenkort meer...
Foto
1 Comment

Welkom | travel new roads

15/1/2017

3 Comments

 
Welkom!

M & R | travelnewroads is live! Wij zijn Marjolein & Rob ofwel M & R achter travelnewroads. Al zo lang als we ons herinneren zijn we dol op het ontdekken van nieuwe wegen, bestemmingen en leuke plekjes en proberen we onszelf uit te dagen om telkens weer wat nieuws te proberen. 

En echt wat nieuws nemen we dit keer wel erg letterlijk..

We gaan namelijk op wereldreis!

Vanaf 3 Februari 2017 zullen wij 8 maanden gaan reizen en letterlijk new roads gaan ontdekken. We gaan starten in Zuid-Amerika en zullen daarna onze reis vervolgen naar Oceanië, Azië en sluiten af in Japan. 

In ons online magazine "travel new roads” vind je onze ontdekkingen tijdens onze wereldreis op het gebied van reizen, hotspots, food en geluk. 

Doel van ons online magazine is om jullie mee te nemen langs de nieuwe wegen die we in de aanloop naar én op onze droom-wereldreis passeren. 

Ontdek wat ons inspireert. Volg je ons?

We zijn natuurlijk ook reuze benieuwd naar wat jullie er van vinden en ook jullie tips voor reizen, hotspots, food en geluk zijn van harte welkom!
Foto
Foto
3 Comments
Forward>>

    BACK HOME!

    Klik hier om te bewerken.

Volg ons hier